حکم تزریق آمپول وسرم برای روزه دار
حضرت امام(ره):احتیاط واجب آن است که 1روزه دارازاستعمال آمپولی که به جای غذا به کار می رود خودداری کند2،ولی تزریق آمپولی که عضورابی حس می کند یابه جای دوا استعمال می شوداشکال ندارد.3
1-آیت الله فاضل:باید روزه دار……
2-آیت الله بهجت:بلکه اجتناب خالی از وجه نیست…
(اجتناب از آمپولی که معلوم نیست ازقسم اول باشد یانه لازم نیست)
3-آیت الله نوری همدانی:وتزریق هیچ نوع ازآمپول هاروزه راباطل نمی کند.
آیت الله اراکی:استعمال آمپول هایی که تزریق می شود،تقویتی باشد یاغیر تقویتی؛ونیز سرم غذایی وتقویتی-چون درمورد مذکور أکل وشرب صادق نیست-اشکال ندارد.
آیت الله گلپایگانی وصافی:احتیاط مستحب آن است که روزه دار ازاستعمال آمپول خودداری کند وفرق بین آمپول ها نیست،واگر لازم شد وتزریق کرد،روزه ی اوباطل نمی شود.
آیت الله خوئی وتبریزی:آمپولی که عضورابی حس می کندیابه جهت دیگراستعمال می شود،برای روزه دار اشکال نداردوبهتر آن است که از استعمال آمپولی که به جای دواءوغذابه کار می برند،خودداری کند.
آیت الله سیستانی:آمپول وسرم روزه راباطل نمی کند،هرچند آمپول تقویتی یاسرم قندی نمکی باشد وهمچنین اسپری که برای تنگی نفس استعمال می شود اگردارورافقط وارد ریه کند روزه راباطل نمی کند وهمچنین دارو درچشم وگوش ریختن روزه راباطل نمی کنداگرچه مزه آن به گلوبرسدواگردربینی بریزد اگربه حلق نرسد روزه راباطل نمی کند.
آیت الله مکارم:احتیاط واجب آن است که روزه دار از تزریق آمپول ها وسرم هایی که به جای غذا یاداروبه کار می رود،خودداری کندولی تزریق آمپول هایی که عضورابی حس می کنداشکال ندارد.
آیت الله شبیری زنجانی:احتیاط واجب آن است که روزه دارازاستعمال سرم وآمپولی که به جای غذابه کار می رودخودداری کند،ولی تزریق آمپول دوایی وآمپولی که عضورابی حس می کند،اشکال ندارد.
حضرت آقا:احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپولهای مقوّی ومغذّی وهر آمپولی که دررگ تزریق می شود ونیز انواع سرم ها خودداری کند،لکن آمپول های داروئی که درعضله تزریق می شود ونیزآمپول هایی که برای بی حس کردن به کار می رود،مانعی ندارد.
برگرفته ازتوضیح المسائل مراجع جلد 1
دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم